Sjoko og jobb!

Ei nydelig påske er snart over, og selv om den har gått altfor fort har jeg utnyttet dagene fra morgen til kveld med et eller annet. I morgen kommer ungene hjem, det blir veldig bra!

Det faktum at jeg har lagt om kosten har fått sine konsekvenser på godt og vondt. Det som sjokkerer meg mest er at jeg nå bruker mer tid enn noen gang på kjøkkenet, og synes det er GØY!! Jeg satte brøddeig kl 9 i dag tidlig, det er andre gang i påska jeg baker brød! Jeg skjønner ikke hva som skjer med meg, men må innrømme at denne endringen kan jeg like 😀 Men jeg har også en utfordring, og der trenger jeg virkelig deres hjelp.. Jeg har vært sjokoman hele mitt voksne liv, så for meg å ikke spise sjokolade nå er en lidelse (eller nå lyger jeg, det går veldig bra så langt faktisk). Men jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at sjokoladesuget vil komme på en svak dag.. Som nevnt i tidligere post har jeg spist noe 70% sjoko i påska, men hva spiser dere som godis?? Jeg skal helst ikke ha noe med melk, sukker eller salt.. Finnes det godteri som jeg fortsatt kan spise? Jeg trenger seriøst hjelp med dette. Jeg er heller ikke glad i nøtter, så det minker med muligheter. Jeg tar imot alle råd, og håper mailboksen min fylles av gode tips og oppskrifter!

Siden formen min er stadig bedre tør jeg endelig å planlegge litt jobb igjen. Helga har blitt brukt til hagearbeid og div. husvask, og jeg holder det gående i ganske mange timer før kroppen ber meg ta en pause. Det er greit med en indiaktor på hvor mye jeg kan gjøre, og hvor mye det er lurt å gjøre, før kroppen sier time-out. Jeg kommer til å åpne butikken min igjen, men kun annenhver lørdag (partallsuker). Healing og husrens venter jeg med enda, men sammen med min gode venninne Randi starter vi opp igjen med workshop siste helga i april. Det gleder jeg meg veldig til, for jeg vet at den helga vil gi så mye og ikke tappe meg for energi 🙂

Jeg er spent på hvordan hverdagen vil bli med tanke på matfokus. Det jeg optimalt sett skal spise skal være fritt for melk og gluten, salt, sukker og kjøtt og fisk som ikke er foret for å vokse fort eller med antibiotika.. I går spiste jeg nydelig lammelår fra Reko-ringen, og dagene før torsk fra storhavet 🙂 So far, so good. Men ved å kutte så mange ingredienser, begrenser det seg ganske hardt for hva jeg kan spise. Jeg er livredd for å bli lei av ensporet mat sånn at jeg sprekker til gangs. Jeg har jo ingen allergier (som jeg vet om) som gjør at jeg ikke kan spise dette, men skal jeg klare å holde betennelsen unna uten medisiner kan jeg ikke spise noe som vil trigge den.. Jeg er veldig spent på hva kinesiologen vil få til, men det er enda en drøy uke til jeg skal dit.. Kroppen trives godt med mindre kortison, men den skadede ankelen fra i fjor trøbler litt mer nå som dosen er såpass lav. Det blir en spennende vår og sommer, jeg trenger at kroppen stabiliserer seg!

Nyt siste påskedag og takk for at du leser <3

Cathrine 17/4

8 Kommentarer on “Sjoko og jobb!

  1. Aprikose, svisker og rosiner er søtt og godt,,, Men blir fort lei av de da,,,😅🙋‍♀️🐥

  2. Lag en frisk smoothie med bær, frukt grønnsaker. Frossen mango eller druer som et litt tint er godt. Honningmelon eller cantaloupemelon med litt honning og lime smaker søtt og ha gjerne litt solsikkefrø på toppen. Dadler.

  3. Hei Cathrine. Så koselig å høre om matreisen din. Jeg har vært der, og det er veldig frustrerende i begynnelsen. Men det går over. Det er ikke så lenge siden jeg lurte på om jeg ikke spiste så sunt lengre, for jeg tenkte ikke på maten jeg spiste lengre. Men det var fordi den sunne maten var blitt værdagen min. Du kommer dit, det tar bare en liten stun så du må være tolmodig, og det hvet jeg du er. 😊😊 du må slutte å fokusere på det du ikke skal spise og tenk på all den gode maten du kan spise, det er faktisk veldig mye. Begynn å lag sjokolade selv av rå sjokolademasse, og ha altid liggende noe i kjøleskapet. Lager du sjokolade av rå kakaomasse er det så sunt at du skal regne det som en av fem om dagen. Bytt ut nøtter med rosiner eller tørket tranebær. Jeg har altid noe liggende. Sender bilde av en bok jeg anbefaler og begynn med noen enkle oppskrifter. Etter hvert vil du like disse bedre en vanlig sjokolade 🥰🥰🥰

    1. Takk for godt tips, jeg skal bli flinkere til å fokusere på hva jeg kan spise! Det er mye som endres i tankene om dagene, så det er lett å gå i fella 🙂 Takk for tips om sjoko <3

  4. Gojibær hjelper mot søtsug. De er litt søte og skal være ganske sunne. De gjør det mye enklere å spise sunne nøtter.

Legg igjen en kommentar til Cathrinesalternativ Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *