Dyrkedilla

Det har vært en rar start på dyrkesesongen. Som regel starter jeg i februar/mars (i tidligste laget, men da klør det sånn i fingrene at jeg ikke klarer å vente mer 😀 ), men på den tiden i år var jeg syk, og det tok sin tid før jeg orket tanken på å så frø. I tillegg har været vært særdeles hvitt, vått og kaldt, derfor har muligheten til å så ute latt vente på seg. Jeg har kun minidrivhus, det er begrenset hvor varmt og beskyttet det er der. Men nå ser det endelig ut til at vi får litt sol og bedre temeraturer, så nå skal endelig noe settes ut (bl.a. salat og reddik på bildet), mens jeg også skal direkteså gulrot og pastinakk. Jeg har fire typer bønner jeg ikke har sådd enda som jeg vurderer å sette i jorda, men begynner å få plassmangel 😀 Må planlegge litt mer før jeg setter de i jorda. I fjor hadde jeg enorme agurkplanter som ga gode avlinger, håper det blir like bra i år! Også squash, blomkål og brokkoli får en ny sjanse i år. De to siste ble ingen suksess i fjor, så i år skal jeg gjøre noen endringer for å få bedre avling.

Mamma har alltid vært hobbygartner. Gjennom hele oppveksten har jeg vært med henne ut i hagen og lært om både blomster, bær og grønnsaker. Interessen min ble vekket allerede da, jeg hadde eget blomsterbed og elsket å følge med på det som spiret og blomstret. Nå har jeg derimot nesten ikke plass til blomster 😀 Grønnsakene spiser opp all plassen der jeg kunne hatt blomster. Heldigvis har jeg noen potter som skal fylles til 17.mai 🙂 Mitt nye kosthold består av betydelig mer grønnsaker enn før, så å ha muligheten til å dyrke såpass mye selv er gull! Enn så lenge må jeg smøre meg med tålmodighet før jeg kan begynne å høste av det jeg har dyrket 🙂

Hilsen Cathrine 12/5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *