Inspirerende forandringer

Jeg har hatt lyst til å skrive nytt innlegg siden søndag, men ikke kommet så langt! Er litt stolt av at jeg klarer å legge meg til å sove hver dag uten å ha gjort alt som står på lista, for sånn var det ikke før. Og det beste av alt, jeg tar ikke med meg to-do-lista inn i drømmeverden! Før sykdomsperioden gjennomgikk jeg alle aktiviteter som skulle skje kommende uke, og sovnet til slutt med et hode fylt av tanker som spant hit og dit. Det er jo den sikre oppskrift på en dårlig natts søvn, er det ikke? Endringene som har skjedd med både kropp og sinn er store. At jeg måtte holdes nede (vil nesten si med tvang fra universet) i trekvart år før jeg klarte å gjennomføre endringene er ganske sprøtt å tenke på. Men det er en realitet som jeg er UTROLIG glad jeg har fått oppleve! Jeg trodde jeg levde et sunt og godt liv før sommeren 2021. Jeg hadde så og si ikke plager som følge av grunnsykdommen min, kun begrensede lunger, hovne og blå fingre, og ellers en senebetennelse eller et vondt ledd her og der. Jeg følte meg i god form og spiste realtivt sunt. Jeg har alltid vært opptatt av trening og kosthold, men ikke vært noen fanatiker. Men sjokolade har alltid fått plass uansett, har ingen unnskyldning.. 😀

I morgen er det to måneder siden jeg ble innlagt på St.Olav. Jeg var så dårlig at det er vanskelig å forstå her jeg sitter full av energi og med en kropp uten blåmerker og smerter. Jeg har hatt så mange inspirerende og fine samtaler med folk jeg møter rundt om, som forteller om sin vei. For meg har glutenfri mat, laktosefri melk eller mat tilsatt egg vært noe jeg har kunnet spise hele livet, derfor har jeg ikke hatt noen begrensninger ved innkjøp av mat. Jeg begynner å forstå hvor mange som enten av intoleranse eller andre fysiske plager har lagt om kosten, hvor vanlig det er at folk reagerer på prosessert mat, gluten, osv. Jeg ante ikke at det var så mange bare i min omgangskrets, og det har gjort meg trist. For hvorfor er det sånn? Hvorfor er det så mye matintoleranse og tarmsykdommer blant oss? Jeg skal ikke gå innpå det for jeg har ingen kunnskap utover det jeg selv har lært. Likevel undres jeg over hvorfor glutenfri og generelt sunn mat er svindyrt, mens godteri og ferdigpizza selges på tilbud titt og ofte. Jeg har jo fått med meg dette før også, men nå kjenner jeg det på kroppen, og lommeboka. Matbudsjettet har skutt i været, så nå drømmer jeg enda mer om selvforsyning enn før.

Endringer og forbedringer jeg har gjennomgått/ opplevd det siste året:

  • Ingen leddsmerter og minimal hevelse i fingre
  • Indre ro, lever i nuet og stresser ikke
  • Et kosthold uten hvetemel, sukker, melk og rødt kjøtt
  • Mindre behov for å være på sosiale medier
  • Jeg prioriterer egentid fremfor f.eks. husvask
  • Tørre å leke – i går rullet jeg kråke på trampolina!! 😀 😀

For meg har dette vært en veldig inspirerende, motiverende og lærerik reise jeg ikke ville vært foruten. Det har kostet mye, men jeg har hele tiden brukt tanken til å se det positive i det som har skjedd. Det er lov å være forbanna, sliten og lei når det står på, uten å falle i offerrollen. Jeg har litt lyst til å starte ei inspirasjonsgruppe der vi heier på hverandre og løfter hverandre opp. Der vi kan diskutere hvilke muligheter som finnes for en friskere kropp, mat, trening, alternativ behandling, og hvordan lære om hvordan egoet opererer og hvordan du kan gjenkjenne det? Kunne det vært noe? Er det noen som synes en sånn gruppe kunne vært interessant, eller er det bare i mitt hode?

I dag er det fullmåne igjen, en supermåne som vil vise seg stor for oss fordi den er nært jorden. Her er det regntungt og skyet, så tviler på at vi får gleden av å se nydelige Luna, men energien merkes likevel! I kveld vurderer jeg og Randi å ha en ny fullmåneseremoni der vi går inn i fullmåneenergien, og bruke den på best mulig måte. Det blir bl.a. meditasjon, kortlegg og healing. Følg med på facebooksiden min utover dagen for tidspunkt, vi har ikke spikret det pr nå 🙂

Ønsker deg en strålende dag! Et tips i dag kan være å vasse litt i strandkanten, aller helst i saltvann, for en optimal rens og balansering under fullmånen. Det skal jeg 😀

Cathrine 14/6

8 Kommentarer on “Inspirerende forandringer

  1. Tøff du👍👍 det er tøfft å forandre vaner, det kjenner jeg godt til🙏🥰🙏

  2. Når man kjenner på stress som gjør at hode koket og pulsen øker må ting endres , unngår stress og sluttet å overtenke alt . Det har redda meg

    1. Helt klart! Man kan tillate seg å bli stresset, eller bevisst jobbe med tanken for å unngå det. Det er hele tiden en bevisstgjøring av tanken, og viktigheten av at vi ikke er tanken vår! Bra du har funnet din balanse <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *