Timeout

Nå er det lenge siden forrige bloggpost og det kan også bli en stund til neste, men her er status pr i dag.

Det er nesten to uker siden jeg fikk beskjeden om lave blodplater, og det håndterte jeg dårligere enn forventet. Jeg har vært ute flere vinternetter i løpet av livet, og alltid taklet det vonde ganske bra. Jeg er god på å distansere meg til det som har skjedd og setter meg selv i tredjeperson. Grunnen til at jeg klarer det er beskyttelsen jeg har bygget opp gjennom flere år, eller hele livet kanskje. Jeg lar ikke ting gå innpå meg eller vippe meg av pinnen, derfor trenger jeg sjelden mer enn en dag på å ta innover meg det som har skjedd før det er i orden igjen og «alt er glemt». På den måten slipper jeg å reagere med følelser, noe som gjør at jeg sikkert kan oppfattes som kald, men det er sånn jeg har holdt hodet over vannet. Jeg har fortsatt ikke grått en eneste tåre etter innleggelsen i mars. Det som skjedde har skjedd, og ingenting å gråte over. Sånn har min mentale innstilling alltid vært, selv om jeg skjønner at det ikke er optimalt.

For første gang i livet kjenner jeg at jeg er mentalt sliten, og angsten for lave blodplater og evt ny sykehusinnleggelse har lagt over meg i større grad etter siste måling. Jeg har måtte jobbe hardere med meg selv for å holde tanken på at jeg er frisk og alt er bra, og jeg har brukt mye tid for meg selv både inne og ute. Meditasjonene har endret seg, jeg kommer lengre inn, og oppdager nye lag med meg selv som jeg før har stengt av. Men om natta drømmer jeg om fossende blod, så det ligger mye ubearbeid i underbevisstheten som jeg må ta tak i. For første gang i livet har jeg lyst til å snakke med en spesialist for å få hjelp med å prosessere og bearbeide mine traumer fra sykehusinnleggelsene i 2002 og i mars. Jeg vet at det blir krevende, trolig mye tøffere enn jeg klarer å forutse.

Selv om jeg har holdt stengt har jeg fått ganske mange forespørsler om hjelp, eller om å handle. Til nå har jeg hjulpet flere, men det kommer jeg ikke til å gjøre fremover. Jeg MÅ prioritere egen helse, og ber om forståelse for det. Hvor lang tid det tar vet jeg ikke. Jeg håper at min ekstrahjelp i butikken eller andre kan holde åpent av og til, det vil bli publisert på nettsiden, insta og facebook. Hvis det ikke står noe når du sjekker er det ikke planlagt noen åpningsdager kommende uke.

I dag har jeg tatt ny blodprøve som jeg får svar på i morgen, og jeg har vært hos Brynhild for å fortsette jobben i skroget. I følge det hun fant ut i dag reagerte milten på kvikksølv fra en vaksine da jeg var 6 mnd gammel, og siden jeg allerede da hadde en autoimmun tilstand i kroppen klarte ikke kroppen å motarbeide hendelsen. Dette jobbet hun bl.a. med i dag. Hver viktige detalje hun plukker opp gjør at vi kommer et steg nærmere en balanse i kroppen. Selv om det tar den tiden det tar, går det i riktig retning og jeg har full tillit til prosessen.

Før jeg avslutter vil jeg takke så mye for alle hilsener og fine samtaler <3 Tusen takk for at dere bryr dere og viser omtanke, det setter jeg veldig stor pris på!

Nå tar jeg altså en timeout på ubestemt tid, så kommer jeg sterkere tilbake når jeg er klar for det. Det kan ta tid før neste blogginnlegg kommer, men jeg publiserer i sosiale medier som vanlig når det skjer.

GOD SOMMER!

Klem fra Cathrine 28/6-22.

8 Kommentarer on “Timeout

 1. Hei Cathrine! 😊
  Er så glad for at du nå legger behandling av andre litt på hylla og tenker på deg selv.
  At du stenger av og ikke reagerer med følelser går fint en stund det… kjenner godt igjen dette med å omtale seg selv i tredje person… da er det stor distanse til egen ve og vel… og det bør tas tak i. Håper du følger lysten du har til å snakke med en spesialist. Du vil vinne på det.❤

  Ønsker deg alt godt, og en fin sommer. Du kommer sterkt tilbake.❤

 2. Masse God Bedring. Og de beste ønsker til deg om å bli fort frisk,,,❤️😇👏 God og helbredende sommer 🌷🍃☀️

 3. God bedring Cathrine 🦋 Ta vare på deg selv og ta den tiden det tar. Akkurat nå er det du som er viktigst 🌹 Håper du får en fin sommer sammen med dine 🌻🐝🌿🌞 Klem 🥰

 4. Ønsker deg styrke og egen kjærlighet❤️ varme tanker for fremtiden🙏❤️🙏 viktig å lette på trykket, la sorgprosessen over egen helse jobbe og gi slipp, du har gått igjennom så mye❤️🙏❤️ klem

 5. Full forståelse Cathrine. Gjør det du må. Kroppen er utrolig som bærer så mye for oss. Å alt den gjør for at vi skal overleve. Den er fantastisk.
  Å få ting forløst tar som du sier tid og krefter. Det er et møysommelig arbeid, men også en reise mot en større helhet og å bli mere kjent med seg selv.
  Ønsker alt godt til deg og dine, samt en God Sommer!💜

 6. Godt å høre at du nå kun prioriterer egen helse. Jeg vet at drivkraften din er stor etter å hjelpe. Men du skal nok lære å for en gangs skyld sette deg selv først, som den viktigste personen i ditt liv. Det er ikke lett når man er full av omsorg for andre. 💖 Riktig god healende sommer til deg Cathrine🥰 Håper prøvene bare blir bedre og bedre🙏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *