De tre bukkene Bruse

Beklager at det har vært stille herfra i noen dager. For en drøy uke siden bestemte jeg meg for å slutte å skrive sent på kvelden, men så viser det seg at jeg alltid finner noe å gjøre på formiddag også, og dermed har dagene gått uten at jeg har skrevet noe. Men mye har skjedd, så her kommer en liten update på den siste uken.

Helga ble tilbrakt på Sunndalsøra på Hydrocup hvor datteren min var med. Det regnet og blåste fra ende til annen, og søndag var det nysnø langt ned i fjellene. Nydelig sommervær på Nordvestlandet 😉 Foruten «jobben» som fotballmamma var helga lite spennende og ikke noe å skrive så mye om. Kanskje bare en interessant (eller totalt uinteressant) ting. Jeg har ikke drukket alkohol på ca et år, da kroppen min alltid har reagert veldig, også på kun et glass vin. De siste par ukene har jeg hatt cravings på øl (!!), noe jeg aldri har opplevd før. Så på lørdag kjøpte jeg en glassflaske Tuborg til Champions League-finalen. Som kjent var den 40 min forsinket, men fortsatt var ikke flaska tom før kampen var over, med andre ord brukte jeg ca 2 timer 😀 Og resultatet? Svært hovne og vonde fingre. (Resultatet på kampen trenger vi ikke å snakke om ;-( ). I en tid med omlegging av kosthold hvor det har kostet mye å gi slipp på gamle matvaner, var kanskje denne opplevelsen grei å ta med seg. Selv om det er godt er det ikke nødvendigvis godt for kroppen. Så no more beer for me 😉

Mandag var jeg hos Brynhild igjen. Jeg gleder meg som en unge til hver gang, spent på hva hun kan utrette og plukke opp av informasjon fra kroppen. Denne gang var det nettopp mat som stod på planen. Som dere har skjønt har jeg vært både frustrert og forvirret angående hva jeg kan spise og hva jeg bør holde meg unna. Noen ting, som hvetemel og sukker, er jeg sikker på, det samme med sjokolade. Brynhild fant ut at jeg er en Adrenal body type, som hun hadde et ferdig skriv med informasjon om. Der står det bl.a. at jeg ikke skal spise lavkarbo, spesifikt minimalt av fet mat som rømme, fløte, bacon, skinke, smør, hvitost, is, med mer. Det står også at jeg kan spise moderate mengder ren fisk og kjøtt, og at kun små mengder vilt er greit. Nå har det gått to dager, og jeg klarer ikke helt å falle til ro med det som står på skjemaet. For selv om det er laget for folk med min kroppstype, tviler jeg på at de andre har to sjeldne autoimmune sykdommer. For min del er kostholdsendringen først og fremst fordi jeg ikke vil ha flere betennelser i kroppen, og at immunforsvaret ikke lenger skal angripe kroppen. I kokeboken om anti-inflammatorisk mat er mye av det både lavkarbo og keto, som gjerne brukes av folk som ønsker å gå ned i vekt. Det ønsker ikke jeg, men jeg vil gjerne bli frisk! Istedenfor å få to strek under svaret på mandag ble jeg heller mer forvirret, og den gode flyten jeg var i ble som tjære.

I dag tok jeg en sjefsavgjørelse. Jeg vil følge sunn fornuft utifra de forutsetninger jeg kjenner, og ikke følge slavisk noen av «diettene» jeg har fått beskjed om. For når det spriker så mye som det gjør på hva jeg bør og ikke bør spise, har jeg til slutt kun meg selv å stole på. Føles det bra å spise dette? Jeg vil koble på intuisjonen min igjen, og tenke at måtehold er en fin ting. Uansett vil jeg ta opp tråden hos Brynhild neste uke for å be henne sjekke mer spesifikt om det er andre produkter jeg må holde meg unna. Og angående det, hun sa at min kroppstype er den som tåler alkohol aller dårligst. Det forklarer hvorfor jeg alltid har hatt behov for å få alkoholen ut av kroppen i omtrent samme tempo som det kom inn 😀

Da matsjekken var overstått, koblet Brynhild seg på energiene og kroppen min, som veiledet henne til milten i flere av behandlingsprosessene. I milten har jeg et negativt protein som sender ut feil signal til kroppen. Det vil si at milten ikke gjør jobben som den skal, i mitt tilfelle forsyner den seg grovt at blodplater. Leveren på sin side holder informasjon for seg selv, den gir ikke beskjed til kroppen om ting kroppen absolutt burde vite om. Med andre ord er ikke renholdsvesenet i giv akt, men har heller en slakk holdning til hvor godt kroppen renses innvendig. Dette påvirker også lymfesystemet som er noe jeg har slitt med i alle år, med spesielt hovne hender og føtter.

I dag ringte legen med nytt blodprøvesvar. Skuffende nok var det kun på 158, men hun virket ikke stresset, og av en eller annen grunn ble ikke jeg det heller. Jeg fortsetter med 7,5 mg prednisolon en stund til og venter i to uker til neste blodprøve. Brynhild har satt i gang mange prosesser i kroppen til nå, og jeg har full tillit til at kroppen vil rette seg mer og mer i tiden som kommer. Deriblant produksjon av blodplater. Så lenge formen er fin tar jeg livet med ro og koser meg i hagen mellom regnbygene 🙂

Den mest konkrete endringen etter sykehusinnleggelsen er at jeg er i en balanse i meg selv som jeg aldri før har kjent på. Jeg nyter livet på en helt annen måte, og snakker til trær og blomster, fugler og sauer når jeg er ute på tur. I går gikk jeg og Diva på Romsdalsmuseet i en time i knallsol og 22 grader. Det var så fint å kunne gå rundt uten mål og mening, snakke med fremmede og dukke for måsen 😉 Diva fikk også hilse på de tre bukkene Bruse, og jeg tror vi skal være glad for at moderen stod med baken mot oss, for vi fikk fortalt senere at hun hadde vært brå mot de som kom for nær killingene 😀 Puh.. Se bilde under 🙂

Førstkommende lørdag har vi superlørdag i butikken min, med besøk av Galleri RaMa som kommer med flere flotte malerier, det må oppleves for å forstå hvor kraftfulle de er! I tillegg til Ragnhild kommer Randi, som vil ha 10-15 min. med kortlegg og healing pr person. Mange har allerede booket tid med henne. Håper du tar turen mellom klokken 11 og 15 for en ekstra hyggelig opplevelse hos Cathrines Alternativ 😀

Cathrine 1/6 (tenk at det er juni!!)

2 Kommentarer on “De tre bukkene Bruse

  1. 🙏❤️🙏 du kjenner deg og kroppen best👍 sunn fornuft i forhold til din situasjon er NPK best, vi er alle ulike og med våre plager🥰

    1. Tusen takk Mette <3 Jeg håper planen min funker. Men jeg tror at helsetilstanden vil være mer stabil bare av at jeg ikke har stresset hengende over meg, at jeg har en dypere indre ro <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *