Hotellfrykt og glutenfri salat

Sommeren er på hell (har den egentlig vært her..?), og hverdagen banker på. For min del betyr det oppstart av psykolog, samtale med St.Olav (hvis jeg velger å gjennomføre, litt usikker på det enda), og litt mer jobb, men kun butikk en stund til. Takk og lov for noen uker med ferie! I alle fall i teorien.. 😉

Etter forrige blogginnlegg 19.juli (hjelpe meg, jeg lover hyppigere innlegg fremover) var jeg hos Brynhild to ganger med 6 dagers mellomrom. Heldigvis går prosessene sin gang: ulmende betennelser blir slukket, forræderske celler blir avslørt og stoppet, og samarbeid mellom milt og lever blir stadig bedre. Egentlig hadde jeg en blodprøveavtale i slutten av juli som det ikke ble noe av, rett og slett fordi jeg føler meg stabilt bra og stoler på at kroppen min sier fra hvis noe går i feil retning. Dette kan høres både skummelt og hårreisende ut fro deg som leser, men for min del som står oppi dette natt og dag er det hele tiden snakk om balanse. De siste prøvene jeg tok var jeg veldig i tvil om jeg ville ta, noe jeg også fortalte legen. Ikke nødvendigvis fordi jeg ikke ville vite svarene, men fordi det ble en mental påkjenning å vite at jeg snart skulle ta ny prøve, vi snakker dager med nerver i forkant av prøvene. Siden trombocyttene har begynt å spille mer på lag hva angår verdi, jeg har energi og ikke føler meg svimmel, velger jeg å droppe prøvene så sant jeg ikke føler meg i dårlig form. Helt siden innleggelsen i mars har jeg hatt tillit til universet om at jeg får den støtten og hjelpen jeg trenger, og den har jeg fortsatt. Jeg ser på det jeg går gjennom både som en test, men også som lærdom. Når jeg tar de rette valgene opplever jeg flyt og medgang i lang tid, helt til neste test inntreffer 😀

For den fysiske helsa har virkelig vært god i sommer. Det er frykten som ligger og lurer før den gjør et bakholdsangrep som plager meg mest. Det fikk jeg på nytt oppleve da vi skulle til Oslo og Norway Cup. For ganske nøyaktig et år siden bodde vi på samme hotell, kun en måned etter den fatale fjellturen som skiplet hele systemet mitt. Som nevnt tidligere hadde jeg feber 4-5 dager i uken fra juli til november. Men denne helgen i august i fjor utviklet seg til å bli ganske skremmende. Først begynte synet mitt å forsvinne. Jeg så striper/bølger i ytterste synsfelt som bare ble verre og verre, og jeg ville tidvis besvime. Dagen etter våknet jeg med skyhøy feber, jeg kastet opp og løp på do, men det var ikke typisk omgangssyke-symptomer. Øynene ble bedre, så plutselig kom det tilbake. I det store og hele ble dette en lite trivelig hotellhelg. Det jeg aldri kunne forutse var at jeg to dager før avreise nå i juli skulle kjenne på en angst/frykt for å reise tilbake til dette hotellet. Jeg fryktet om jeg i det hele tatt ville klare å oppholde meg der. Heldigvis gikk det helt fint, frykten var selvfølgelig grunnløs og den ødela to dager. Sånn er jeg ikke interessert i å ha det i fremtiden, og derfor gleder jeg meg til å diskutere dette med psykologen. Hvordan håndtere frykten og tanken? Jeg har jo jobbet mye med tankens kraft gjennom årene, men her møtte jeg altså en ny side av tankens finurlige lurerier.

Med en uke på hotell og alle måltider på restaurant, var jeg veldig spent på hva Oslo kunne tilby en som ikke skal ha gluten. Jeg er så skuffet over å dele at utvalget var helt elendig. Jeg har spist salat nesten alle dager, fordi det har vært det eneste glutenfrie de har hatt på menyen. Ikke engang glutenfritt brød til salaten! Jeg kan ikke forstå hvorfor så få spisesteder ikke har bedre utvalg når så mange er glutenallergiske. Den ene dagen spiste jeg pasta i protest! Faktisk fikk vi glutenfri pizzabunn et sted, det må jeg ta med. Noen ganger valgte jeg til slutt mat med gluten. Bra for meg at jeg ikke er allergiker, kun candidasopp som må overvinnes. Dere som har cøliaki, dere har min fulle sympati! Det er også fryktelig vanskelig å unngå sukker i ferdigkjøpt mat (newsflash)! Er det virkelig nødvendig å putte sukker alt?

Jeg kommer til å ha åpen butikk litt nå og da utover høsten. Først ut er i morgen (torsdag 11/8) kl 16-19, neste blir trolig lørdag 20/8. Legger ut beskjed om det når jeg har bestemt meg. Alternativmessen jeg hadde tenkt å arrangere i oktober blir avlyst, og det føles veldig riktig selv om det er kjipt. Vi satser på en desto bedre messe i 2023!

Hilsen Cathrine 10/8

1 Kommentar on “Hotellfrykt og glutenfri salat

 1. Hei
  Så koselig å «høre» fra deg igjen. Tenkt på deg da Norwaycup stadig blir nevnt i en eller annen sammenheng.🙂 Å i dag tok jeg en rask titt innom. Å ble glad da jeg så du hadde postet nytt innlegg.

  Rart de ikke tilrettela for deg, eller mikset ihop noe uten gluten. I brun saus blir jo maisenna brukt som erstatning. Er jo en del av opplæringen som kokk. Kansje er det ikke kokker som jobber der?🙃 Er visst mangelvare på kokker nå til dags.
  Du kan også ringe å avtale på forhånd.. Gjerne en faglært kokk🙂

  Bra kroppen stabiliserer seg. Å flyten vedvarer. 🙏

  Mye retrograder i år. Så det blir en del utrenskninger/filleristninger på oss alle i ulik grad og tidspunkt.😅 Merker det selv. Vi får bare nyte pausene vi får. 🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *