Egenhealing og chakra

Når man hører ordet healing er det nærliggende å se for seg en behandlingsbenk og en healer som jobber med vedkommende. Det er forsåvidt ikke noe feil i det, jeg jobber sånn selv 😀 Men healing kan være så mye mer enn det, og det beste er at det meste kan du gjøre selv!

Jeg har nemlig tenkt litt på healing i dag. Etter at ungene dro på skolen tok jeg et nytt trinn i kurset jeg tar på nett, dagens tema var chakra. Gjennom årene med healing har jeg lært en del om chakra, men jeg lærte noe nytt også i dag. Å jobbe med chakra, som er energipunkter på kroppen, er en viktig del av en healingtime. De syv største punktene, som vi hovedsaklig jobber med, ligger langs ryggsøylen fra halebeinet til toppen av hodet. Hvert chakra renses, balanseres og aktiveres, i tillegg kan informasjon om personens fysiske, psykiske, emosjonelle og spirituelle vei, samt tidligere liv, leses. Det er utrolig hvor mye en kan finne ut av for å finne blokkeringer, frykter, utfordringer, sperrer, mangel på selvtillit, traumer, indre barn, osv. Ved å forstå hvorfor du har en blokkering og hva som må til for å løse den, vil jobben med å rydde opp i misforståelsen, minnet, eller hva det måtte være, allerede være godt i gang. Når du har fullført jobben vil energien din bli lysere eller få en høyere frekvens. Nå vil jeg få deg til å se for deg et litt voldsomt bilde, men bær med meg, det er bare for at du skal skjønne hva jeg mener 😀 Tenk deg at du har syv stramme belter rundt kroppen, fordelt fra topp til tå. Samtlige er festet med beltespenner. Når du har løsnet en blokkering, kan et belte løsnes og fjernes. For hver blokkering du jobber deg gjennom, jo mer fri blir du. Ikke nok med det, for hvert belte som fjernes kommer lyset ditt mer og mer til syne.

Dette kan man til dels gjøre alene, men ofte er det lurt å ha noen som kan veilede underveis, da det er lett å bli stående fast uten å se neste steg på veien. Å heale chakra kan være både en diffus og en konkret jobb, alt ettersom. Om man ikke kan noe om chakra fra før, går det likevel an å se for seg at man støvsuger et og et punkt for eksempel, eller gjør det rent på den måten du føler er riktig for deg. Når et chakra er ferdig rengjort, fylles det med den fargen det punktet har, rød ved underlivet, oransje litt under navlen, gult ved solar plexus, grønt ved hjerte, blått på hals, lilla på tredje øyet og hvitt eller blå/lilla på toppen av hodet. Å rense chakra vil påvirke indre organ i positiv forstand så vel som lindre sinne, sorg, kommunikasjonsproblemer, m.m. Da jeg begynte med healing tenkte jeg at jeg brukte en stor malingsbøtte for å fylle chakra med maling i riktig farge 😀 Ingenting er rett eller galt, bruk fantasien så lenge intensjonen er at grumset skal bort og at du vil skinne 🙂

Selv om dette er en utrolig viktig form for healing eller selvhealing, gjorde jeg meg noen tanker om annen type healing i dag. Jeg skulle møte en kunde i butikken min på Hjelset, og var ute i litt god tid. Jeg har kun vært innom to ganger siden jeg ble syk, begge gangene i full fart kun for å hente noe. Opplevelsen jeg fikk i dag da jeg kom inn døra, snuste inn den gode lukta, og kjente energien fra hundrevis, eller tusenvis av krystaller som møtte meg, fikk meg nesten til å grine. Det slo meg hvor heldig jeg er som kan dra til mitt eget paradis fylt av god energi og bli healet, bare ved å være der, og hvor enormt mye jeg har savnet å være der og møte kundene mine. Det er mye healing i å kunne være en plass som gjør deg glad inn i sjela! Vi har lagt bak oss en drømmepåske, der mange har hatt muligheten til å være ute på tur, kanskje bo på hytta, sitte i solveggen, være sammen med familie eller være helt alene. Uansett tror jeg de aller fleste har fått påfyll av energi, mulighet til å senke skuldrene og bare nyte livet. Men har du tenkt over at også det er healing? For det er det til gangs! Det påvirker systemet ditt på mange måter når du har det godt, er fornøyd og i godt humør. Har du prøvd å utnytte solenergien eller vinden litt mer bevisst enn å bare nyte?

Her er et par tips: Hvis det er litt vind kan du se for deg at alle dine negative tanker og din negative energi blåses av deg, og at du står igjen som positiv og ren. Når det er sol kan du tenke at solskinnet lyser opp hele deg, gjennom hele kroppen, sånn at du blir skinnende lys som en sol eller en engel om du vil. Hvis det er lenge siden det har vært et vindkast og du ikke har fått renset deg på en stund, kan du se for deg at solskinnet lyser opp dine mørke flekker. Dette kan også brukes ved smerter. Har du mulighet til å gå barbeint langs vannkanten ved sjøen, vil du automatisk renses pga ioner som reagerer med energien din (dette kan jeg ikke forklare godt nok, beklager, jeg bare vet hvor utrolig bra det funker) i tillegg til at du blir jordet. Noe som også jorder er rett og slett å gå barbeint på plena. Bruk den kommende sesongen til å bruke naturen til å rense og heale deg selv litt mer bevisst enn du har gjort før 🙂

Ønsker du å lære mer har du mulighet allerede førstkommende helg når Randi og jeg holder workshop om å utvikle seg både som menneske og spirituelt. Du får 700 kr i avslag om du melder deg på innen kl 12 i morgen tirsdag 26! Jeg legger ut en egen post om dette fra hovedsiden 🙂

Dette ble et langt innlegg som jeg kunne skrevet mye mer om 😀 Hvis noen har spørsmål er det bare å fyre løs!

PS! Jeg har svart på alle kommentarer til dere som har kommenteret under tidligere poster, gjør det alltid samme dag eller dagen etter 🙂 Vet ikke om dere får varsel om det? I morgen blir det en spennende post, for da skal jeg skrive om en ny type behandling! <3 Takk for at du leser <3

Cathrine 25/4

6 Kommentarer on “Egenhealing og chakra

  1. Gjenkjennelig, og frysninger fra topp til tå. Det enkle er ofte det beste, intensjonen bak er så viktig, bestemme seg for å kjenne på god-følelsen og la skyggene forsvinne. Starter man dagen med å se seg selv i øyene i speilet og si til seg selv at dagen idag blir bra (og mene det), så blir den som regel det uansett hva som skjer.🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *