Slingerivalsen

Å holde workshop er noe av det kjekkeste jeg vet, og når en jobb-helg er over er jeg så glad og fornøyd, men også utrolig sliten. Dagen i dag har derfor i store trekk vært tilbragt på sofaen. Jeg hadde store planer for dagen i dag da jeg stod opp. Jeg skulle så frø, rydde i klær som vi skal sende fra oss til Litauen, og vaske klær. Ikke en fornuftig ting har jeg gjort, annet enn å lage mat til ungene mine, kjøre minstemann til trening, samt en kjapp bytur. Men guuuuud så deilig!! Jeg har blitt skikkelig flink til å ligge på sofaen takket være den lange sykdomsperioden som startet sommeren 2021. Før det satt jeg ikke på rompa unntatt da jeg spiste middag eller kjørte bil. Jeg holdt det gående hele tiden, fra jeg stod opp til jeg la meg. Mulig jeg kan forstå hvorfor jeg trengte å bli langtidssyk 😉 Sommeren og høsten var egentlig kun feber og smerter i muskler og ledd for meg, extreme edition. Jeg ble innlagt på St.Olav i november for å få hjelp til å komme meg på beina, bokstavelig talt, og ble satt på cellegift, plaquenil (betennelsesdempende) og kortison 20 mg. En måned etter jeg ble ferdig med kortisonen «smalt» det med blodsykdommen som kom fra intet.

I morgen skal jeg ta ny blodprøve, denne gang rekvirert av Revmatologisk avd på St.Olav, som jeg skal ha videokonsultasjon med på mandag. Har ikke noen store tanker om det, jeg holder meg til mitt løp og føler meg trygg på veien jeg går. I helga lærte jeg noe nytt, men som for andre tydeligvis er en velkjent greie, at forskjellige blodtyper skal ha forskjellig mat. Jeg har blodtype 0, som skal ha steinalder-/jegermat, det vil si vilt, grønnsaker og bær. Ikke mel, melk og sukker. Jeg føler jeg er ganske i rute der, men spiser kanskje litt for lite kjøtt og fisk pr nå, så det vil jeg rette opp. Jeg har vært ganske streng i matveien, rett og slett fordi jeg ikke har visst med sikkerhet hva jeg kan spise. Under healing fredag fikk jeg beskjed via Randi om at jeg ikke må være så rigid, så i helga har jeg spist noen kjeks og i dag har jeg, hold dere fast, spist TORO tomatsuppe!! Med pølsebiter!! Følte jeg spiste stjålet godteri 😀 Jeg har gjort det til en greie at når jeg skal spise noe jeg vet ikke er optimalt for meg, healer jeg maten og fjerner det som ikke vil gagne meg. Prøv det du også 🙂 Da kan jeg nyte maten med god samvittighet.

I tiden etter påske har jeg kommet helt ut av det med yoga og meditasjon, rett og slett fordi hverdagen slo meg litt i trynet og inviterte korona i hus. Selv om jeg ikke har vært syk går jeg fortsatt og hoster, så pausen ble mye lengre enn planlagt. På tide å komme i gang igjen! Kanskje i morgen? Den utfordringen trenger jeg! Stikker innom igjen i morgen kveld, da får dere høre hvordan det gikk 😀

PS: Randi og jeg har mange spennende planer for våren og sommeren, men før det åpner butikken min igjen førstkommende lørdag! 26.april ble nemlig krystallbutikken 4 år, så på lørdag feirer jeg med mange gode tilbud i butikken. Deretter holdes den åpen lørdager i partallsuker, fra kl 11.00 til 15.00. Sees der 🙂

Cathrine 2/5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *