Optimist..

Gratulerer med dagen! Håper alle har hatt en fin feiring av nasjonaldagen og at dere har kommet dere helskinnet gjennom den 🙂 Her i Molde hadde vi årets fineste dag til nå, og hva er vel mer norsk enn bunad, is, korps, fjell med snøkledde topper og blå himmel? Tidvis marsjerte jeg under bunadsstakken til korpsmusikken, rart hvordan jeg glemmer å ta på brillene når jeg skal kjøre bil, men andrestemmen til tverrfløyte på Norge i rødt, hvitt og blått, den husker jeg, 30 år etter!!

Jeg startet dagen som optimist, fast bestemt på å ikke spise mer enn ett kakestykke. Mens ungene spiste surdeigsrundstykker til frokost, knaspret jeg på hjemmelaget glutenfritt knekkebrød. Som kioskvakt fikk jeg spørsmål om hvilke kaker vi hadde som var gluten- og laktosefrie. Det eneste jeg kunne finne på bordet var gele, og jeg kjente det sank litt i magen. Så mye godt, men ingenting for allergikere? Det kan hende jeg overså en kake, men av et langt bord med fristelser var det litt vel mye hvete, sukker og melk. Jeg droppet tanken på kake og fant ut at om jeg skulle skeie ut kunne jeg like gjerne kjøpe rømmegrøt MED morrpølse (følte meg nesten som en kriminell). Nå er rømmegrøt relativt mektig, men i dag tror jeg jeg kunne spist tre porsjoner. Ikke fordi jeg var så himla sulten, men fordi det var SÅ godt å spise normal mat igjen! Jepp, jeg er fortsatt på avvenning 😉 Da vi kom hjem etter den lokale feiringen ventet en stor og fin pavlova som min mor hadde laget. Bare eeeet stykke da. Og et lite til. Den smakte fortreffelig! Det hjalp veldig at jeg kunne rettferdiggjøre det for meg selv med at det er jo tross alt 17.mai og at det er mye bær på den. Overbevisningen var så sterk at jeg fjernet kakeskammen fra tankene og tenkte «skitt au»! I år skulle minstemann gå i borgertoget i byen for taekwondo-klubben. Etter et par timer med støy, folk, kaos, og et laaangt og flott tog, var det ikke noe som fristet mer enn softis. Skitt au, det er 17.mai! Vel hjemme igjen var vi utslitte, og behovet for kaffe var særdeles stort. Der stod den pavlovakaka og ropte på meg, så da ble det et stykke til. Og for å toppe det hele har jeg nå spist en liten skål potetgull til kvelds.

Grunnen til at jeg skriver dette er ikke for å dokumentere dagens inntak, men for å vise hvor lett det er for meg å tenke «skitt au». Jeg har vært et matvrak siden tidenes morgen. Jeg så ut som Michelin-mannen til jeg var to år, og vel, store deler av den kroppen har trivdes godt i årene etter også. Jeg har spist mer til middag enn menn jeg har spist sammen med, jeg har rett og slett ikke bunn når det kommer til mat. Det er ganske nøyaktig 2 måneder siden jeg ble innlagt i Trondheim, og det er mindre enn det siden jeg la om kostholdet. Selv om jeg forsåvidt synes det går bra med alt det nye (og fremmede), merker jeg at det er veldig fristende å gå tilbake til vanlig mat. Det er så mye bedre!! Sorry folkens, men det er det. Det er mye god mat som er anti-inflammatorisk også altså, men å aldri skulle spise biffsnadder med pommes frites og bernaise igjen (det spiste jeg max en gang i året før, men likevel er det det som dukker opp først når jeg skriver?) er hardt å tenke på. Eller potetball med pølse og saltet fårekjøtt.

Kanskje det rett og slett begynner å gå opp for meg at livet er i endring? Hadde jeg hatt en frisk kropp hadde jeg tvilsomt lagt om kosten i så stor grad som jeg har gjort nå. Derfor er jeg takknemlig for at jeg har sykdommene og staheten til å ikke ville ta cellegift. Jeg har rett og slett gjort det enkelt for meg selv, jeg må spise sunt og riktig for min kropp om helsa skal holde. Neste gang jeg skal til Brynhild skal vi gå nærmere inn på nettopp kosthold. Hun skal spørre kroppen min om hva den trenger, og hva den ikke vil ha. Jeg tror jeg kanskje vil få noen overraskelser, det blir spennende! I kveld har jeg jobbet med tanken på at utskeielsene ikke kan komme så ofte, og i alle fall ikke i så stor grad! I morgen blir det salat til frokost før jeg skal til sykehuset for ny blodprøve. Og om noen vil ha pavlova har jeg en stående i kjøleskapet som jeg ikke skal spise selv 😀

Vi hørs!

Cathrine 17/5

2 Kommentarer on “Optimist..

  1. Gratulere med vel overstått 17 mai,,, Super dag på mange måta,,,🙋‍♀️🥂🇳🇴🥳🇳🇴

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *